ponedeljek, 26. marec 2012

RAZREŠENA DEKANJA UP FHŠ Vesna Mikolič!

Rektor Univerze na Primorskem dr. Dragan Marušič je včeraj, 25.3.2012 razrešil dekanjo Fakultete za humanistične študije Koper Vesno Mikolič.
Kot navaja spletna stran Dnevnik.si, je bil "eden od razlogov za razrešitev Mikoličeve tudi zaščita dobrega imena Univerze na Primorskem in preprečitev nematerialne in materialne škode, ki bi lahko nastala zaradi zlorabe pristojnosti in podeljenih pooblastil pri poslovanju fakultete." (http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042519280)

Pozdravljamo rektorjevo odločitev. Spomnimo, da je bila nekdanja dekanja Vesna glavna akterka v kadrovski čistki na Fakulteti za humanistične študije Koper v letih 2009 in 2010, ko se je ekipa vodstva fakultete iz t.i. poslovnih razlogov znebila najmanj 5 profesorjev, profesoric, asistentk in asistentov (Igorja Ž. Žagarja, Taje Kramberger, Sabine Ž. Žagar, Tomaža Gregorca, Eve Brajkovič, pa tudi nekaterih drugih, ki se niso želeli izpostavljati), ki so odlično sodelovali s študenti in niso bili pripravljeni poslušno igrati osle v izkoriščevalski igri vodstva fakultete, v letu 2011 pa se na vse pretege trudila znebiti tudi izr. prof. dr. Braca Rotarja, obenem pa že vse od odpustitve oz. "nepodaljšanja pogodb" redno in vneto omenjene profesorje/ice in asistentke/ke obrekovala in rovarila proti njim v vsej akademski srenji v Sloveniji in po svetu. Kot smo ugotovili že pred dvema letoma, je bila Vesna Mikolič ena najbolj zaslužnih za omajanje ugleda Fakultete za humanistične študije Koper, s tem pa tudi Univerze na Primorskem nasploh.

Vsled tega je njena odstavitev pravzaprav edina možna in pravilna poteza, ki jo je rektor lahko in moral povleči, da bi zaščitil primorsko univerzo.

Tovariški pozdrav!
ekipa Alternative obstaja

Več o kadrovski čistki na FHŠ na povezavi:
http://resimouniverzo.blogspot.com/



Razgaljena V.Mükolitsch

Ni komentarjev: