sobota, 16. maj 2015

Antifašistična manifestacija #FVG

Antifa_Gorica_Glava

ANTIFAŠISTIČNA MANIFESTACIJA


Sobota, 23. maj 2015, Gorica (Italija)
15:00 Železniška postaja

 
Za 23. maj 2015 so v Stari Gorici fašisti najavili shod ob obletnici vstopa Italije v 1. svetovno vojno pod geslom „Nekateri Italijani se ne predajo!“, da bi slavili vojno ter smrti milijonov izkoristili za lastno promocijo. Nacionalno demonstracijo je sklicala skupina Casa Pound, ki velja za eno najmočnejših fašističnih organizacij v Italiji, slovi pa po odkriti ksenofobiji, rasizmu, nacionalizmu in tudi nasilnih napadih na drugače misleče. Na tokratnem shodu pričakujejo veliko število udeležencev, saj bodo z avtobusi prišli iz vse Italije.
Družbena gibanja, antifašisti/ke, antirasisti/ke, študentske iniciative in druge progresivne skupine/organizacije so se povezale, zgradile solidarnost in sklicale antifašistično manifestacijo na isti dan v Gorici. Namen manifestacije je:
  • odločno pokazati nasprotovanje vsem nacionalizmom, vojnam, mejam in rasizmu;
  • pokazati, da ne bomo sprejeli fašističnega nasilja in slavljenja smrti;
  • vzpostaviti družbeno klimo, v kateri fašistični shodi niso sprejemljivi;
  • zgraditi solidarnost in odpor proti vsem oblikam sovraštva in izključevanja onkraj meja in nacionalne identitete.
Po našem mnenju je potrebno z vsemi silami podpreti antifašistično mobilizacijo v Gorico, saj je fašizem, ki ponovno dviga glave po vsej Evropi, skupen sovražnik vseh ljudi. Potrebno je razumeti tudi vlogo fašizma v kontekstu trenutne krize in kapitalističnega opustošenja!
Zato pozivamo vse skupine, organizacije, posameznike in posameznice, da se odzovejo temu pozivu! Razširite informacijo po svojih kanalih komunikacije, organizirajte se, da se 23. maja v čim večjem številu zberemo na ulicah Stare Gorice.
Uradna najava antifašistične manifestacije:
Slovenska najava dogodka na FB:

Ni komentarjev: