nedelja, 8. junij 2008

RiNeMo V sMrDljIvCe

V torek 10.6. 2008 ob 9h na Železniški postaji Koper se Civilna iniciativa Alternativa Obstaja odpravlja na akcijo Rinemo v Smrdljivce. Vsi somišljeniki ste vabljeni, da se nam pridružite v mirnem protestnem shodu z dramskim priokusom.

Pripravljamo miren protestni shod čim bližje smrdljivcem, torej čim bližje Brdu pri Kranju. V kolikor nam bodo "varuhi reda, miru in kapitalistične ureditve" onemogočili bližnje srečanje z dvorcem na Brdu (kar je zelo verjetno, toda ne bomo se predali tako lahko), se bomo odpravili v center Ljubljane, kjer bomo z mirnim mimohodom najbolj obljudenih delov prestolnice opozorili prebivalce glavnega mesta na srečanje konzervativnih sil in na teptanje človeških vrednot tako s strani ameriške politike, kot s strani evropske politike in slovenskega podrepništva.
Navsezadnje se bo tudi prva klovnesa fašistoidne ameriške vlade sprehajala po centru Ljubljane.

Dramulet (kratek dramski prizor) bo sestavljen iz 4 ključnih elementov.
1. Stric Samo (Uncle Sam), predstavnika ameriške politike, ki bo bičal zavezane človeške vrednotnike in vrednotnice
2. Mati Evropa (Mother Europe), predstavnica evropske neoliberalne politike, ki bo z druge strani bičala skupinico človeških vrednotnikov in vrednotnic
3. Človeške vrednote (vrednotniki in vrednotnice), notranja zavezana skupinica, predstavlja človeške vrednote svobodo, enakost, mir,...tej skupini se ob sprehajanju lahko priključi tudi vsak mimoidoči/a, ki je cel čas teptana, bičana, militarizirana s strani prvih dveh nasilnežev
4. Janez, predstavnik slovenske politike, z dolgim jezikom stika po odebeljenih ritnicah tako Strica Sama, kot tudi Matere Evrope in skače od enega nasilneža do druge nasilnice in čisti z jezičkom njihov zadek, pri tem pa nasilneža tega niti ne opazita.

Na enostaven in komičen način želimo prikazati ne tako smešno družbeno dogajanje, kjer nam določene elite kapitala (politične in gospodarske) vsiljujejo neenakopraven družbeni sistem peščice veleposestnikov, velekapitalistov, fevdalcev in množice podrejenih plebejcev, delavcev, mezdnikov, ki namesto, da bi uživali v svojem kratkem in hitro minljivem življenju, delajo, delajo in še enkrat delajo za te iste elite kapitala, ki so nas zasužnjili na delovnem mestu.

Ste res svobodni, ali so to le prazne floskule kapitalističnih elit s katerimi vam prodajajo zasužnjenost 8, 10, 12 ur na delovnem mestu kot svobodo ? Ste res enakopravni, ali samo mislite tako, pri tem pa se zavedate, da peščica ultra milijonarjev uživa na plečih vašega trdega dela ? Res živite v demokraciji, kjer lahko izbirate med različnimi predstavniki, ali pa so vsi predstavniki kapitala in v resnici nimate ponujene izbire, torej se vprašajmo ali sta res različni trenutna leva in desna politična opcija, ali gre le za levo-desnico in pravo desnico ? Je res potrebno nasilje za ohranitev demokratičnih vrednot, česar se poslužujejo politike ZDA in EU skozi militaristično teroristično organizacijo NATO ? Kaj sploh so demokratične vrednote, si štejete za vrednoto satelitsko opazovanje, cestninjenje in nadzor, nadziranje vaših biometričnih podatkov, protiraketni ščit, ustrahovanje z mednarodnim terorizmom in bio-kemičnimi boleznimi, orožji, medijska cenzura, torej nadzor gibanja, misli, besede ?

ČAS SE JE IZTEKEL...NOVI FAŠISTIČNO KAPITALISTIČNI "DEMOKRATIČNI" DRUŽBENI RED SE JE VZPOSTAVIL NA VSEH DRUŽBENIH RAVNEH (zdravstvo in šolstvo se privatizira, postaja plačljivo, pokojnine izginjajo)
Vaša sedanjost in prihodnost je pod velikim vprašajem?!

PRIDRUŽI SE NAM V MIRNEM BOJU ZA BOLJŠI DANES IN BOLJŠI JUTRI !

Pridruži se tudi ti Civilni iniciativi Alternativa Obstaja :
alternativa.obstaja.blogspot.com

2 komentarja:

Petra pravi ...

Tudi Alternativno kulturno društvo Izbruh za torek napoveduje miren protestni shod v Kranju.


MIRNI PROTESTNI SHOD: "ROCK'N ROLL":- PROTI GLOBALNI FAŠISTIČNI POLITIKI ZDA (predvsem Bushevi) IN EU DO SVETA IN DRUŽBE- PROTI SLOVENSKIM POLITKIOM (oba predsednika), KI SO KLJUB NESTRINJANJU SLOVENSKE JAVNOSTI Z RAZPRTIMI ROKAMI IN NASMEŠKOM NA OBRAZU V GOSTE SPREJELI NAJVEČJEGA FAŠISTIČNEGA DIKTATORJA IN VOJNEGA ZLOČINCA.

Ob 18.00h: odprti mikrofon (kjer bo vsak lahko izrazil svoja stališča o Bushevi in globalno fašistični obliki nasploh)

Ob 19.30h: bodo nastopile glasbene skupine z družbeno kritičnimi besedili, med katerimi bodo tudi govori: TOMO KRIŽNAR, AKTIVNA PROPAGANDA, SROU PA LETU, NEJČ SLAPAR, PRAZNE FLAŠE, NAJBOLŠI

Torek, 10. 6. 2008 OD 18h DO 24h
SLOVENSKI TRG, KRANJ

Info: 031 500 955 (Šulc)

Erik pravi ...

Hja. Uspelo kakor uspelo. Jezen!