torek, 22. september 2009

SRAMOTA EVROPSKE UNIJE !!!

Povezava do videa :
http://www.guardian.co.uk/world/video/2009/sep/22/france-refugee-camp-jungle

v slovenščini iz 24ur.com :
http://24ur.com/bin/video.php?media_id=60339728§ion_id=3&article_id=3183347




Francoska policija je s fašistično akcijo v bližini francoskega pristanišča Calais uničila bivališče - taborišče priseljencev iz Afganistana, Pakistana in Eritreje. Z delovnimi stroji so uničili domovanje 1.500 priseljencev, od katerih je več kot polovica mladoletnih.



Policija, orodje v rokah francoskih fašističnih oblasti, je v operaciji v kateri je sodelovalo več kot 500 mož aretirala preko 300 priseljencev in protestnikov organizacij za človekove pravice. Policisti so bili oboroženi s puškami, ognjenim orožjem in solzivcem, v bližini Rokavskega preliva pa so čakale tudi rezervne enote, ki bi jih vpoklicali v primeru prevelikega odpora priseljencev.



Glavni razlog za uničenje taborišča naj bi bila po besedah fašističnih francoskih oblasti predvsem nečistoča, saj po vsem taborišču ležijo smeti, zrak pa polnijo vonjave gnile hrane in človeških iztrebkov...zaradi tega je več kot 800 otrok čez noč ostalo brez strehe nad glavo.

Še enkrat se je izkazala fašistična narava, dvoličnost, objestnost in gnusoba ene od vlad države Evropske Unije, ki najprej poskrbijo za bombandiranje in vojaško uničenje države iz katere prihajajo priseljenci, uničijo celotno državno infrastrukturo, pri tem umorijo številne nedolžne civiliste, jim vsilijo "zahodnjaški kapitalistično fašistični" način življenja, kot edini pravilen in ko se ti ljudje prikažejo na pragu teh držav "blagostanja in demokracije", zaradi nevzdržnih razmer v svoji države, skušajo te ljudi po hitrem postopku deportirati izven svoje države.

POSERJEM SE VAM NA VAŠO DEMOKRACIJO IN VAŠE SPOŠTOVANJE ČLOVEKOVIH PRAVIC !!!

V Franciji imajo Calais, pri nas pa Center za tujce v Postojni in Azilni dom na Viču, predvsem pa izkoriščane in od države zavržene ljudi, delavce Mure, Gorenja, Steklarske Nova, LTH-ja, Mipa itd...



ČAS JE DA STOPIMO SKUPAJ, TAKO ŠTUDENTI KOT DELAVCI IN SKUPAJ PREVZAMEMO VAJETI V NAŠE ROKE !!!



SMRT POSTKAPITALIZMU, ENAKOST IN SVOBODA ZA VSE LJUDI

foto : rtvslo.si in pomurje.si

Ni komentarjev: