petek, 9. julij 2010

Nehajte reševati univerzo, prevzemite jo!

Uživajte v svojem simptomu!

Spoštovani kolegi in kolegice, člani in članice pobude Rešimo univerzo,vašim prizadevanjem izrekam polno in brezpogojno podporo.Gornji stavek zavestno zapisujem v najbolj pristno antiintelektualistični maniri, odrešeni vsake kvalifikacije, rezervacije in dvoma. Za to imam nekaj razlogov:

1. Slovenija je kozmična kontinuiteta, konvergenca prostora in kraja, ki je že odvedno, in je bila od vedno, popolnoma odrešena vsake kvalifikacije, rezervacije indvoma. V teh okoliščinah je popolnoma varno izrekati paradoks stanja neposredno innavidez naivistično (končno so nekateri konjukturneži na tem zgradili kariero; meniosebno se to upira, ampak, metodo pa seveda lahko prepoznam);

2. Slovenija je testni prostor in (k)raj, ki skozi zgodovino konsistentno kaže natančnoin zgolj to nepopisno, edino darovitost: je totalna realizacija lacanovskega obrata (pofokloristični pameti rečneno, Slovenija = Butale), je paradoks brez ostanka, jetakorekoč utelešenje vsega smešnega in tragičnega in groznega, torej numinoznega,o katerem družboslovje venomer v glavnem zgolj načelno in hipotetično fantazira.Slovenija je edina prava planetarna kolonija, edini pravi fašizem tega planeta, edinaprava črna luknja v mentalnem univerzumu. Vse druge namreč karakterizira(sporadična ali pa sistemska) "fight back" anomalnost. Prosim, zabeležite vwikipediji.

3. Slovenija je kraj in čas, kjer vsaka butasta in represivna ideja postane realnost,preden je bila zaznana teoretska možnost take realizacije. Slovenija je kovačnicačlovekove prihodnosti.

4. Slovenija je kraj in čas, ki predstavlja popolno utelesitev družboslovne fantazmeidealnega terenskega dela. Samo tukaj je ta fantazma realnost.

Naj obrazložim, s predlogi za akcijo proti kozmični konstanti, imenovani Slovenija.

Ad 1. Nimam pojma, zakaj se zamujate in skušate realnost nategniti na teoretskedispozitive. Neoliberalizem, ki da je čisto nov in grozljiv fenomen tule v Butalah? Alije to nekakšen pocukran evfemizem za poflasto preproste bebce in grabežljivce, kiso (spet enkrat) ugotovili, da lahko še dolga leta prosperirajo na nekem slaboizkoriščenem kao javnem denarju, ki so si medtem zgradili neprebojne mreževzajemne tatinske solidarnosti, mi jih pa gledamo kot deviacijo, namesto da bi jihzagledali kot butalsko pravilo, oranizirane in povsem groteskne kriminalce, ki namdiktirajo življenje? Fašizem in nedovršena denacifikacija? Ali je to kaka šala? Ali jemorda kdo med vami verjel, da je Slovenija naposled nekako, nekje (kdaj in kje?),postala človeška družba, zdaj pa jo nenadoma ogrožajo nekakšni neofašizmi? Dajte no: Slovenija je matrica fašizma, v kateri bebci nenehno (vzajemno, solidarno,nezmotljivo) najdejo pot do oblasti, mi pa kao to nenehno zgolj predvidevamo kotneko grozečo možnost. Halo?

Ad 2. Zaznajte vendar, da so vaše najmračnejše domneve o človeški kondiciji vSloveniji že davno postale resničnost, in da so to vedno bile. S kom se pogajate, inza kaj? Pogajate se za svoje službe, eksistenco, svojo učiteljsko in raziskovalskomisjio, z napačnim naslovnikom. Vaš napačni naslovnik je fašistoiden bedak zaboslutno zaslombo vsakršne "oblasti", ki na leto, poleg velikega denarja, akumuliratudi 3000+ sicris točk tako, da vas vse z vsako besedo osmeši (ali bo kdo želelmednarodne reference o tem? pojdite na mednarodno konferenco in se z značko naprsih identificirajte kot "Slovenia"), ker je te sicris itd. točke že davno prilagodilsvojemu bebavo grabežljivemu butalstvu, ki neomejeno in halbinteligentrno ("prostopo Fundku") čveka in objavlja, vi pa ste medtem nekaj sporadično in pametnoteoretizirali. Pozor: proliferacija teh bebcev je čisto zares rasistična, blazna inprogramsko nasilna. Poleg tega pa ima ta smešna kamarila za seboj x bebcev, kiniso tako zgovorni, ji pa doprinašajo kolateralne točke in zastonj servis za produkcijoše več sicris točk, in so uporabni kot služkinje. Premislite: ali ste vi osebno v položajutakega suženjstva..? Kako se vam je to lahko zgodilo?

Ad 3. Uživajte v svojem simptomu! Ampak uživajte konstruktivno (= multiplicirajte,katoliškemu dispozitivu navkjub, svoj užiteek). Koga tule prosite, naj razkrije, kogavse bo v svoji milosti odpustil? Milost vam ni potrebna; ker je Slovenija kraj in čas, vkaterem so vsi paradoksi soživeči ad absurdum, je vnaprej in popolnoma jasno, dabodo odpustili vse, ki kaj vedo in znajo. Skratka, zakaj teči za podatkom, ki ga žeimate, in to boljšega, kot ga ima vaš odpuščevalec, od katerega ta podatekzahtevate? Ali ne bi raje ugotovili in javno razkrili, kako pametni so vašiodpuščevalci? Tisti, ki sicer imajo 3000+ letnih sicris točk? Dajte, poglejte, kaj je tamnotri, v tej poblazneli proliferaciji "znanstvenih" objav ljudi, ki jih še vedno z bedastovljudnostjo titulirate z neoliberalci, v resnici pa so mišji tatovi in provincialni bebci, kijih ravno vaša "teoretska" vljudnost in "etika znastvenega dela" zelo grotesknolegitimira. Z drugimi besedami: lotite se znanstvene (ha, ha!) presoje hiperprodukcije vaših odpuščevalcev: that way lies madness, rečeno s kultnokrilatico. Naj takole povem: v najboj morastih in blaznih sanjah si ne moretepredstavljati, kakšna "znanost" je tam notri, čaka pa vašega razkritja. Jaz sem si zato vzela čas, ker je seveda vstavljenost v Slovenijo ultimativni teren. Kot rečeno,uživajte svoj simptom...!

Ad 4:
1. Hočem reči, prevzemite univerzo, če mislite, da jo lahko: nehajte jo reševati. Todrugo je že storjeno, rešili so si jo bebci in bleferji in zaslužkarji, ki morajo bitiprisesani na ziher budžet, ker na kakrokoli definiranem mednarodnem trgu idejnimajo kaj iskati, in so s tem postali vaši lokalni oblastniki; tisto prvo pa v zgodovini Butal še nikoli ni bilo storjeno. Izziv..?

2. Ne pogajajte se v okviru njihovih referenc; rajši njihove "reference" preglejte in označite. Vprašanje. Kdo so, za zidom nacionalno blazne provincialne bibliometrikein vzajemnega srenjskega podejevanja oblasti ljudje, ki vas odpušččajo? Kaj jevsebina njihovega "znanstvenega dela" in "strokovnosti"? Še enkrat: to si oglejte inse čudite, potem pa tudi na glas povejte: diktati sicris in cobiss točk so enakosmešni, kot je obstoj "znanstvene" Slovenije groteska sam na sebi. Še enkrat:nimate pojma, kaj vas tam (vsebinsko) čaka, pri zmagovalcih lokalnih bibliometrij insledečih vzajemnih in solidarnostnih podeljevanj oblastništva. Nič vas ni moglopripraviti na te neverjetnosti. Pridobite "izvirna znanstvena dela" svojih odpuščevalcev. Ure in ure krohota zagotovljene. Uživajte (in potem vsem na videloto objavite)! Ovedite se svojega privilegija: nikjer na svetu ne boste našli boljšegaterenskega dela! Vaši oblastniki in odpuščevalci so "znanstveniki" par excellence, leda v Butalskih okvirih absolutnega paradoksa!

3. In, ne grozite z emigracijo. Realizirajte jo. Emigracija že poteka, in to vigorozno.Od prvega leta Janševe bivše vladavine je naraščala eksponencialno (gre za ljudi do35 let starosti z visoko izobrazbo), od prvega leta Pahorjeve vladavine pa naraščageometrično. Razlika (porast) med prvo in drugo statistično referenčno točko je 1: 6.Med temi intelektualnimi emigranti je na desetine ljudi, ki smo jih kotdavkoplačevalci finacirali, da so doštudirali, in predstavljajo (še en) denar, ki je izvorteksa Slovenija odšel za vedno. Mislite kapitalistično (medtem, ko sanjate oobnovljenem komunizmu a la Žižek, in obnovljenem patriarhalizmu a la Boštjan M.Župančič, in se vdajate v bistvu psevdokatoliški mokri sanji o reševanju Butal insveta): vaš potencialni podporni intelektualni kapital je že odšel, ker implicitno(očitno) misli, da so vse to marnje. Mislim, da ima prav. Ali ne bi raje odšli za njim..?

4. Kdor je še tukaj, je zamudil že kar nekaj vlakov. Ne zamudite zadnjega..! Donadaljnjega prihaja na prvi peron, ampak pozor: njegov vozni red je prospektivnovedno bolj negotov. Vlakovne kompozicije, tokrat ne v Auschwitz, ampak iz njega.Slovenija, clinical case popolne travestije.

Irena Šumi

2 komentarja:

Unknown pravi ...

Samo ena osebna odločitev k emigriranju, če smem: kot bodoča študentka družboslovja vem, da po koncu študija (in mislim pridobit kar konkretno izobrazbo) ne bom ostala v Sloveniji. Raje v tujini delam kot tolmač, asistentka, tajnica ali čistilka, kot da bi tu slonela na Zavodu. In delala do 70. leta.
Pa naj bom utopična, da bo kje drugače - verjetno bo isto; bom pa ušla naši, kot je rekla avtorica, butalski mentaliteti. Upam.

Vandrovec pravi ...

Zgolj vprašanje: če v Sloveniji vlada popoln manko "fight back" mentalitete, kdo so in kaj pomenijo torej naslovniki besedila, ter mesto objave?