sobota, 27. november 2010

Zbiranje denarja za FHŠ


Imam sporočilo predsednika Študentskega sveta UP FHŠ…

Spoštovani,

ker se je Fakulteta za humanistične študije znašla v hudi finančni stiski, smo se zaskrbljeni študenti skupaj z nekaterimi bivšimi zaposlenimi odločili sami zbrati sredstva, da lahko naša fakulteta izpolnjuje svoje poslanstvo ter širi ideje humanizma in solidarnosti v tej naši čedalje bolj žalostni družbi.

Ker samo večletno prostovoljno organizacijsko ter učiteljsko delo tega žal ni omogočilo, zdaj zbiramo donatorska sredstva, da lahko fakulteta ponovno zaposli tiste, ki jih je vodstvo poleti na hitro odpustilo zaradi pomanjkanja denarja, zbiramo jih zato, da lahko izvaja študijske programe v celoti, namesto le s polovico predavanj, nenazadnje pa tudi za to, da diplomantom ne bo treba plačevati udeležbe na podelitvi lastnih diplom.
Predvsem pa bi radi fakulteti financirali hiter tečaj upravnega postopka za dekanjo, prav tako pa ne želimo, da bi gospa trpela lakoto, saj je od njenega dobrega počutja odvisna dobrobit fakultete, univerze, pa tudi humanistike na splošno. Zato Vas prosimo, da prispevate v našo blagajno, kolikor le lahko, da lahko naša skrbnica ter varuhinja obeduje, kolikor le potrebuje, pod bori ali brezami. Naša želja je, da bodo nekoč lahko vsi člani univerze sledili njenemu svitlemu zgledu, ter na račun fakultete obedovali za vsaj petdeset evrov po osebi.
Vsa zbrana sredstva bomo kot namenska donatorska sredstva posredovali Fakulteti za humanistične študije. V kolikor pa vodstvo te skromne pomoči ne bi želelo sprejeti – saj skupaj z ministrstvom dela na reševanju situacije dan in noč, že naslednji dan morda donacija sploh ne bo potrebna! – pa bomo sredstva hvaležno izročili Obalnemu društvu proti mučenju živali.

V imenu svojih zaskrbljenih kolegov študentov ter pedagogov se iskreno zahvaljujem za Vašo pomoč,

Martin Krauser,
Predsednik študentskega sveta Univerze na Primorskem Fakultete za humanistične študije
Te dni zbiramo denar pred Fakulteto za humanistične študije v Kopru, toplo vabljeni, da prispevate.

Več informacij lahko dobite na:
www.resimouniverzo.blogspot.com

Ni komentarjev:

Enourna blokada Luke Koper!!!