petek, 4. februar 2011

Apel podjetju Novista in njeni direktorici Marjanci Kaučič

Za marjana.kaucic@sct.si

Podpora zahtevam stavkovnega odbora stanovalcev delavskih domov pri IWW

V civilni iniciativi Alternativa Obstaja iz Kopra smo ogorčeni nad vašim početjem v primeru delavcev SCT in stanovalcev delavskega doma na Šmartinski, s katerim upravlja podjetje Novista.
Podjetje Novista, ki ga je ustanovilo podjetje SCT d.d., katerega vodi razvpiti "plemeniti" obsojenec Nemškega sodišča Ivan Zidar, je le delček v verigi izkoriščanja nedolžnih delavcev in bogatenja na plečih delavcev, ki so velikokrat za mizerna plačila opravljali težaška dela v vsakršnih pogojih dela. Podjetje Novista je tisti del verige v SCT-ju d.d., ki je nudil delavcem nastanitev v velikokrat neživljenjskih pogojih pri tem pa je v letih 2007 in 2008 imelo letno več kot milijon evrov prihodkov.



V kolikor je v vas kanček humanosti in človečnosti potem vas pozivamo, da omogočite delavcem, ki bivajo v vaših nastanitvenih prostorih nadaljnje brezplačno bivanje v vaših delavskih domovih, dokler ne uveljavijo svojih s težkim delom, garanjem in trudom zasluženih pravic do poštenega plačila za opravljena dela. Plačevanje vaših oderuških najemnin oziroma preplačevanje vrednosti najemnine za prostore, ki ne omogočajo normalnega življenja s strani delavcev SCT-ja, bi moralo zadostovati za bivanje nekaj mesecev vnaprej.

V kolikor boste poskrbeli za deložacijo stanovalcev vaših delavskih domov, potem se bomo morali poslužiti vseh razpoložljivih pravnih sredstev in metod državljanske nepokorščine za obrambo nedolžnih delavcev SCT-ja, pri tem pa ne bomo pozabili na posameznike in posameznice, ki so/ste odgovorni za ta diskriminatorna in nezakonita dejanja.

Civilna iniciativa Alternativa Obstaja
Mile Zukić

Ni komentarjev: