sreda, 27. april 2011

Čestitamo Dan osvobodilne fronte!

Civilna iniciativa Alternativa Obstaja vsem prebivalcem in prebivalkam Republike Slovenije čestita Dan osvobodilne fronte z besedami Mahatme Gandhija :

“Više volim mirno i hrabro umrijeti nego ubijati. Ali ko nema te hrabrosti, neka se radije vježba da ubija i da bude ubijen nego da sramno izbjegava opasnosti. Jer ko bježi, vrši nasilje svjesno; bježi zato što nema hrabrosti da ubijajući i sam bude ubijen.”

7 komentarjev:

Jernej pravi ...

Ej, včasih me nasmeješ, dan OF skozi ghandijeve besede...ob besednih zvezah hrabro umiranje in 27.4. se mi nehote prikažejo otroci in ženske, ki hrabro padajo v fojbe, OF pa strahopetno pomaga. Smešno.



not.

Alternativa obstaja pravi ...

Ah...vsak ima lahko ob teh besedah take asociacije kot jih pač želi imeti...

dobro pa veva obadva, da 27.4.1941 ni bilo nobenih fojb, da je bila Jugoslavija okupirana s strani nacifašistične alianse (Nemčija, Italija, Mađarska, Bolgarija, Albanija), da so se takrat
začeli prvi poboji antifašistov in komunistov in da se v končni fazi idejo OF nikakor ne more povezati s fojbami iz leta 1945...vsekakor pa so ta dejanja vredna vsake obsodbe in preganjanja odgovornih, kot bi bilo to potrebno v vseh vojnah in vseh množičnih pobojih...

gre za vprašanje upreti se na tak ali drugačen način, ali ne upreti se in kolaborirati...

Jernej pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
mina bulic (mali.smor@gmail.com) pravi ...

če jst stekam ti povelicujes Franca?
v bistvu nimam komentarja na to :)

pozdrav iz nekoc rdece crne Barcelone.

Jernej pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Jernej pravi ...

Zbrisal napačen post...če lahko lastnik bloga to obnovi, lepo prosim.

Jernej pravi ...

In ne, še zdaleč ne poveličujem Franca, ni kaj poveličevat. Le primerjati sem hotel način obračunavanja s političnimi nasprotniki. Slabega s slabšim.

Lep pozdrav iz nekdaj rdeče lila roza pikčaste Slovenije. :)