sobota, 30. julij 2011

Podpora žerjavistom in delavcem IPS v Luki Koper s strani akademikov

Podpora delavcem žerjavistom Luke Koper in njhovemu sindikatu pri njihovem pravičnem boju in delavcem-sužnjem iz podpogodbenih podjetij, ki trpijo posledice neoliberalnega delirija političnih oblasti in grabežljivosti delodajalcev.

Drage tovarišice in tovariši, soljudje, kot intelektualca, ki sta okusila umazano šapo novih gospodarjev družbe na svoji koži, veva, da tudi zgolj moralna podpora v konfliktu lahko nekaj pomeni. Zato vam jo iz vsega srca izrekava.

Ne pozabite pa, da je vaš boj del širšega boja vseh ljudi po svetu, ki poskušajo v tem času izvajanega in napovedujočega se ekonomskega, političnega in nenazadnje ideološkega nasilja (kaj je neoliberalizem drugega kakor zatiralska ideologija uzurpatorjev družbene moči v lažni znanstveni preobleki), ohraniti in ubraniti možnosti za kolikor toliko dostojno življenje in za svojo človeško vrednost.

Niste sami, četudi tisti, ki vas podpiramo v tem trenutku, na tem mestu, kljub svoji jasni želji nimamo dovolj moči, da bi vam bolj učinkovito priskočili na pomoč. Pa vendar: vaš boj zoper pobesnelo izkoriščanje ni zaman in vaša zmaga bo presegla meje enega podjetja, enega mesta, ene regije in ene države.

Srečno!


Taja Kramberger
(doktorica znanosti, habilitrana docentka in znanstvena sodelavka – odpuščena z Univerze na Primorskem zaradi »poslovnih razlogov«)


Drago B. Rotar
(doktor znanosti, redni univerzitetni profesor in znanstveni svetnik – še ne odpuščen)

Ni komentarjev: