četrtek, 25. avgust 2011

Hypo želi zopet nasilno izseliti delavce Gratim d.o.o.

HYPO LEASING
Dunajska cesta 117,
p.p. 1602,
SI-1001 Ljubljana

Sežana, 25.8.2011

PROTESTNO PISMO VODSTVU HYPO LEASINGA

Aktivisti Alternativa Obstaja, civilne iniciative za boj proti nepravičnosti, neenakosti, zatiranju, diskriminaciji in omejevanju mišljenja in številni državljani in državljanke, pošiljamo vodstvu Hypo leasinga protestno pismo zaradi groženj, ki jih naslavljajo Vaši delavci na obubožane delavce podjetja Gratim d.o.o., ki prebivajo v stanovanjih na Partizanski cesti 63 v Sežani, kjer imajo prijavljena tudi stalna bivališča, da morajo v najkrajšem času zapustiti stanovanja v Sežani.
Delavci podjetja Gratim d.o.o. od meseca septembra 2010 niso prejeli plač, regresa in prispevkov za socialno varnost od podjetja Gratim d.o.o. in lastnika Mesuda Ibričića, ki jih je naselil v ta stanovanja na Partizanski cesti v Sežani.



Delavci ne nameravajo zapustiti stanovanj dokler jim podjetje in njegov lastnik ne poravnajo vse zapadle obveznosti in dolgove skupaj z zakonitimi zamudnimi obrestmi, ki že danes presegajo več desettisoč evrske zneske.
V kolikor bi jim podjetje poravnalo vse svoje obveznosti, se nameravajo delavci še isti trenutek prostovoljno izseliti iz stanovanja.

Hypo leasing nima nikakršne pravice groziti delavcem z izselitvijo, saj v državi Sloveniji še vedno obstajajo zakoni in pravni red, ki narekuje, da se lahko posameznike izseli iz stanovanja šele in samo s pravnomočno sodbo sodišča, zato bomo ob nadaljnih pritiskih na delavce poskrbeli, da bodo tako širša javnost, kot tudi vsi slovenski mediji izvedeli, da se Vaše podjetje poslužuje nezakonitih prijemov, groženj in nelegalnih pritiskov in izsiljevanj nad nedolžnimi in prevaranimi ljudmi, pred Vašim podjetjem pa bomo organizirali, v kolikor bi bilo to potrebno, masovne proteste, ki bodo pokazali na krutost in nemilosrčnost Vašega podjetja, ki očitno ne razume človeške stiske in trpljenja, saj se ljudje iz dneva v dan preživljajo s pomočjo rdečega križa in prispevkov prostovoljcev.



Pokažite vsaj kanček človečnosti in razumevanja, v nasprotnem boste sami odgovorni za dejanja, ki bodo sledila.

Civilna iniciativa Alternativa Obstaja

1 komentar:

Miha Lapanja pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.