ponedeljek, 26. september 2011

Kapitalističen napad na nedolžne posameznike in člane AO

Zadnji mesec se je na medmrežju pojavil anonimni spletni blog Razkrinkan Sintal in tudi facebook profil z istim imenom, ki objavlja dokumentacijo o kršitvah delovne zakonodaje s strani podjetja Sintal d.d. in opozarja na številne nepravilnosti s strani podjetja.

Vodilni v podjetju so takoj sprožili akcijo lova na čarovnice in skušajo na vsak način utišati vse javne objave o nepravilnostih, ki jih že leta izvajajo nad delavci, zato so se takoj ob pojavu blog strani in facebook profila Razkrinkal Sintal, spravili na štiri naključne posameznike, med njimi tudi člani Civilne iniciative Alternativa Obstaja, ki s portalom in facebook stranjo nimajo nikakršne veze in so jim preko Odvetniške družbe Zidar Klemenčič poslali grozilno pismo v katerem jih obtožujejo za odgovornost za objavo škodljivih informacij o podjetju Sintal d.d. in njenemu zakonitemu zastopniku Robertu Pistotniku (7.najbogatejši Slovenec) ter jim grozijo, da bodo zoper njih sprožili civilnopravne in kazenske postopke.

Edini greh dveh izmed štirih obtožencev je javno komentiranje objav na anonimnem profilu Razkrinkan Sintal, medtem ko se druga dva obtoženca nista poslužila niti komentiranja na profilu, temveč sta le facebook prijatelja tega profila. Gre za nedopustno nadlegovanje in izvajanje pritiska zasebnega podjetja nad posamezniki, ki želijo le javno opozoriti na kršitve zakonodaje.

Podjetje bi se moralo v prvi vrsti posvetiti resničnim vzrokom, ki so povzročili upor in kritike delavcev njihovega podjetja in bi moralo v najkrajšem času odpraviti kršitve delovne zakonodaje, ne pa da se spušča v inkvizicijski pregon posameznikov in želi tem ljudem preprečiti temeljno človekovo pravico do svobode govora.

Ni komentarjev: