sreda, 5. december 2012

Granitna kocka je posledica sistemskega nasilja države!

Vsem moralistom, spodobnežem in ostalim, ki imate polne riti!

Vlada in mediji vam vržejo kost in jo takoj pograbite, kot najbolj primitivni cucki! Kaj je 10 razbitih oken, polomljena vrata mestne hiše, razruvana tlakovana granitna cesta in

škoda v višini 35.000 EUR v primerjavi s sistemskim (strukturnim) nasiljem države! Brezperspektivna mladina, brezposelnost, prekernost, ukinjanje štipendij, malic, zmanjševanje vzgojiteljev v vrtcih, zmanjševanje pravic iz košarice zdravstvenega zavarovanja, rezanje sredstev za izobraževanje in raziskovanje, siljenje ljudi k poznejšemu upokojevanju, nižanje plač, pokojnin, števila prostih dni, pomanjkanje neprofitnih stanovanj, mladi živijo v najemniških stanovanjih ali s starši do pozne starosti, kratijo se pravice homoseksualcem, migrantom, ženskam, pripadnikom druge religije oziroma narodnosti in še bi lahko naštevali. In sploh se še nismo dotaknili korupcije, nepotizma in klientelizma ter kriminalitete vladajoče elite. Povejte mi zdaj, kdo nad kom izvaja nasilje?

Mladi so jezni in nimajo več kaj izgubiti v življenju. Zato jih nehajte obsojat in ponovno preusmerimo pozornost na resnične probleme. 
Čas je za korenite spremembe. 
Alternativa Obstaja!

Ni komentarjev: