torek, 3. junij 2008

Družbena apatija


Kaj se dogaja s študenti v Sloveniji? Zakaj se obnašajo tako apatično, ko se jim kršijo pravice? Zakaj se nihče ne aktivira ob najrazličnejših družbenih vprašanjih in problematikah. So globalni načrti kapitalističnih elit res tako neproblematični? Katera vprašanja bodo spodbudila študente k družbeni aktivnosti? Kaj se mora zgoditi, da se bomo študenti uprli in postavili za svoje pravice? Kje so meje pasivnosti in apatije?Kako da je pri nas politična emancipacija in družbena aktivnost študentske populacije na tako nizki ravni, drugod po Evropi pa so študenti gonilna sila družbenega aktivizma in družbenih sprememb.Pri nas so besede »na mladih svet stoji« ali »študentje so tisti, ki bodo spreminjali svet« očitno le prazne floskule, ki jim nihče več ne verjame. Lahko razloge za tako stanje iščemo v dejstvu, da so študenti najbolj privilegirana družbena skupina v Sloveniji, oziroma, da je primarna naloga Študentskih organizacij, ki bi morale biti revolucionarna (v najbolj pozitivnem pomenu te besede) središča in mesta konstruktivnih uporniških idej in gibanj, ustvarjanje profita, oziroma so spremenjene v neoliberalne gospodarske družbe, stičišče neke nove »navidezne študentske elite« in valilnica novih političnih kadrov (podmladkov), kjer jim študentska organizacija služi kot odskočna deska (ŠOUMaribor in njena srečanja s funkcionarji SLS-SKD, ŠOUPrimorska in vodilni funkcionarji kot člani SD-ja, ŠOULjubljana in ustvarjanje stranke SMS in tesni stiki z LDS). Ali smo res študenti privilegirani z 20 študentskimi boni na mesec, oderuškimi najemninami, štipendijami, ki ne zaslužijo tega imena, oziroma niso dosegljive vsem in študentskim delom, s katerim pokrivamo finančni primanjkljaj in s tem izostanemo iz številnih predavanj, oziroma imamo manj časa za normalen študij. Vsekakor nismo privilegirani, toda študentske organizacije se poslužujejo starih diktatorskih prijemov »kruha in iger« in z vseslovenskimi pijančevanji v obliki Študentske tržnice, Cvičkarije, Morteljade, Brucovanj,...preusmerijo študentsko pozornost od aktualnih družbenih problemov, saj kot smo že ugotovili so le podaljšane roke političnih elit v državi in tako politikom uspe utišati najmočnejšo silo družbene kritike in družbenih sprememb...študenti pa svoje težko stanje utapljajo v alkoholu, namesto, da se organizirajo v neko alternativno gibanje, ki bo pomemben faktor družbenih sprememb.

LJUDJE ! ŠTUDENTI! KJE JE VAŠ SOCIALNI ČUT? DRUŽBENO ZAVEDANJE? KJE SO VAŠE ŽELJE PO SPREMEMBAH TRENUTNO KAOTIČNO KAPITALISTIČNEGA STANJA? JE RES TO NAŠ IDEAL? KJE STE ŠTUDENTSKI UPORNIKI, AKTIVISTI, ANARHISTI, ANARHO-SINDIKALISTI, STRANKARSKO NEOPREDELJENI IN TISTI, KI STE PREPRIČANI DA TRENUTNE ŠTUDENTSKE ORGANIZACIJE NE SLUŽIJO SVOJEMU NAMENU?ZDRUŽIMO SE DOKLER JE ŠE ČAS!!! DOKLER OBSTAJA ALTERNATIVA IN DOKLER ŠE NISMO VSI KAPITALISTIČNO INDOKTRINIRANI ROBOTI. Opravičujem se vsem študentom, ki ne sodijo v zgoraj omenjeno skupino in vas pozivam, da ustvarimo družbeno kritično alternativo!!!

KONTAK MAIL : alternativa.obstaja@gmail.com

NEKATERIM NI VSEENO, KO JIH OBIŠČEJO ČLANI KAPITALISTIČNO VOJAŠKO MILITANTNE TERORISTIČNE ORGANIZACIJE (NATO) IN SKUŠAJO OPOZORITI DA NISO DOBRODOŠLI.

PS : 8. Junija pripravljamo protestni shod v Kopru na pomolu ob svetilniku, 10. Junija (prihaja največji svetovni zločinec George W. Bush v Slovenijo, zato Vas pozivam, da je skrajni čas za družbeno angažiranje) pa se bomo odpravili v Ljubljano, kjer bomo s protestnim dramuletom skušali opozoriti na škodljivost ameriške zunanje politike...

Ni komentarjev: