nedelja, 5. oktober 2008

UNIVERZA NI NA PRODAJ

Študentje vseh fakultet združimo se proti mačehovskemu odnosu države

TITOV TRG 7.10.2008 ob 14.30h


Študentke in Študenti! Komilitonke - Komilitoni!

"Poceni prodam malo rabljeno univerzo!"

V torek 7.10.2008, bo na Titovem trgu v Kopru pred Armerijo in Foresterijo potekala javna manifestacija študentske volje, izrekajoč se predvsem proti dražbi dveh naših palač in sicer Armerije, ki pripada Univerzi na Primorskem in Foresterije, ki pripada Fakulteti za humanistične študije.

Univerzi namreč grozi, da bo ostala brez prostorov, ki so eksistencialnega pomena za njeno delovanje, z izgubo Foresterije pa bo neposredno ovirano izvajanje izobraževalnega procesa na FHŠ. Prizadelo bo nas vse!

S podporo akademskega zbora FHŠ ter večih študentskih in mladinskih organizacij zahtevamo rešitev nastale situacije. Če nam pristojno ministrstvo ne poda konkretnih odgovorov in ne ponudi hitre rešitve za nemoteno izvajanje študijskega procesa, bomo nadaljevali z ostrejšimi ukrepi in akcijami.

Spregovorili bomo še o drugih aktualnih problematikah v primorskem univerzitetnem prostoru in o odnosu Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo do univerze in njenih članic. Izpostavili bomo predvsem izgubo stotih študentskih postelj na račun favoriziranja novoustanovljene zasebne univerze MUNI, nepravilno in neustrezno financiranje primorske univerze in posledično njenih članic in polemiko okrog notranje revizije izvajanja študijskega programa na Fakulteti za managament.

Gre za začetek konca? Boš sploh lahko diplomiral/a? Zate gre. Vprašaj. Povej.

NA TITOVEM TRGU, V TOREK ob 14.30h


Društvo HUM, predsednik Samuel Friškič

Ni komentarjev: