ponedeljek, 27. april 2009

27.april na Titovem trgu v Kopru/Capodistria/Kopar

Prvo neuradno poročilo...

27.4. Koper/Capodistria/Kopar, Titov trg, ob 12h

- izdelava performansa OF-AO (opozarjanje na nestrpnost v Sloveniji in enačenje neoliberalne miselnosti tako tradicionalnih desničarskih kapitalistov RK Cerkve, kot tudi novodobnih levo-desničarskih postkapitalistov Univerze)







- ozaveščanje mimoidočih z letaki (iskanje alternativ, alternativa vsekakor obstaja)



- počastitev Dneva Osvobodilne Fronte s predvajanjem partizanskih pesmi, ki so odmevale po Titovem trgu in širše
- pozivanje k strpnosti do Muslimanov v Sloveniji s predvajanjem recitiranja Korana, ki je odmevalo po starem mestnem jedru Kopra/Capodistria/Kopar.

http://www.youtube.com/watch?v=fAy26UUdg84

- pozivanje k strpnosti do pripadnikov ostalih narodov republik bivše Jugoslavije živečih v Sloveniji s predvajanjem njihove tradicionalne glasbe



- akcija AVTONOMNOST UNIVERZE (lepljenje nalepk "proti sovraštvu z ljubeznijo" na vse kamere okoli Univerze in okoli Fakultete za humanistične študije, nalepk "prepovedan nacizem in militarizem" na uradne table Ameriškega kotička na Univerzi na Primorskem (pod okriljem ameriškega veleposlaništva)in nalepk "follow your kapitalist leader"/sledi svojemu kapitalističnemu voditelju" na table Kantine-pod okriljem študentske organizacije UP (pod vladavino njenega visočastva kokljanske I.), na vrata vhoda v Univerzo na Primorskem (pod vladavino njegovega visočanstva bohinjskega I.)




Zahvaljujemo se vsem prijateljem, ki so nam pomagali pri izdelavi performansa OF-AO.

3 komentarji:

peščenjak pravi ...

Na trgu pedofila, morilca, kriminalca, ki je vladal državi v kateri niso bile zagotovljene temeljne človeške svoboščine(to očitno "alternativcev" ne moti), ki ni nikoli javno spregovoril v jeziku svoje matere so se marginalci odločili imeti "performans".

V svoji zmedenosti so se odločili njti namišljenega sovražnika, fašizem. Značajsko motene ljudi se tako danes najlažje spozna po tem, da krivdo valijo na nekoga drugega.

Po ogledu slik je opaziti, da veliko ti. "alternativcev" potrebuje predvsem "alternativno" prehranjevanje, saj se očitno prenajedajo s kapitalističnimi dobrotami in se to odraža na dobro vidnih zalogah špeha. Tudi prenažiranje so jim verjetno vsilile fašistične korporacije preko agresivnega marketinga, ki so mu podlegli že v mlajših letih.

Pozivati k strpnosti do muslimanov, ki strpnosti ne poznajo in kjer vladajo živijo v najbolj fašističnih sistemih na svetu saj svoje ženske zavijajo v rjuhe in jim celo prepovedujejo športno udejstvovanje je veliko sprenevedanje. Potrebujejo kako reformacijo?

Opozoriti pa velja še na željo "alternativcev" da spet obudijo balkanski fašizem na slovenskem saj želijo ekonomskim migrantom dodeliti pravice avtohtonih manjšin(Kopar?). Svoje zle namere pokažejo že s tem, da se noben od "alternativcev" ne zavzema za nemško manjšino na slovenskem.

Vsem zaležanim debelušnim alternativcem priporočam jutranji tek ob katerem bodo lahko še malo meditirali in si tako razjasnili kako slabo živijo.

Na koncu bi rad še opozoril, da je lepljenje nalepk, ki skrunijo slovenske narodne simbole kot je panter žaljivo do Slovencev.
Pozivanje namišljenih sovražnikov na samomor namesto, da bi jim želeli pomagati dokončno razkrinka dobrohotnost "alternativcev".

Antifa? Hahaha

mina bulic (mali.smor@gmail.com) pravi ...

a panter je slovenski narodni simbol ?
hahahaha tudi tebi :)
glede prenajedanja :
u zdravom telu bolestan duh a?
e... tko je to pri tebi izgleda...

Alternativa obstaja pravi ...

Čudna so ta pota gospodova...

;)