torek, 25. januar 2011

JE ŠOUP DNEVNA SOBA SEBASTJANA KOKLA?

V civilni iniciativi Alternativa Obstaja smo prvi začeli opozarjati na nepravilnosti na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem ( v nadaljevanju ŠOUP) in to počnemo konstantno že več kot 6 let (v prilogi). Nekateri člani civilne iniciative so se vsa ta leta javno izpostavljali z namenom opozoriti na sumljive finančne malverzacije dosmrtnega vodje ŠOUP Sebastjana Kokla in njegovih podrepnikov. Večkrat so pisali in govorili tudi o povezavah med zasebnima podjetjema Garmond d.o.o. in Duval d.o.o. in ŠOUP, kjer naj bi se po nekaterih pričevanjih in dokazih že več let kanalizirala javna študentska sredstva v zasebne žepe posameznikov. Lansko leto smo tudi pozvali Računsko sodišče RS, da izvede revizijo poslovanja na ŠOUP.
Naš namen je bil vedno vrniti študentsko organizacijo nazaj študentom in prekiniti s trenutno prakso izžemanja ŠOUP v prid koristoljubnih posameznikov. Skozi vsa ta leta smo bili večkrat deležni zastraševanj tako s strani osebnih pravnikov S.Kokla, ki so nam grozili s tožbami vsakič, ko smo javno opozarjali na konflikte interesov S.Kokla, ki je tudi predsednik stranke SD Koper in na sume gospodarskega kriminala, kot tudi s strani koprskih kriminalistov, ki so na podlagi krivih ovadb S.Kokla, ki so imele bolj namen zastraševanja, kot kaj drugega, obtoževali nekatere študente dejanj, ki jih ti nikoli niso storili.



Po vseh teh letih smo skupaj z ostalimi študentskimi iniciativami in posamezniki/cami, želeli le študentsko organizacijo, ki bi skrbela za dobrobit vseh študentov in študentk na Univerzi na Primorskem ter transparentno vodenje ŠOUP. S Sebastjanom Koklom je študentsko organiziranje na Primorskem dobilo vse prej kot to. Sebastjan Kokl si je ŠOUP dobesedno privatiziral, saj ga po njegovem niti izvoljeni študentski predstavniki v Študentskem zboru ŠOUP ne morejo zamenjati in od njega ne smejo zahtevati vpogleda v dokumentacijo, ki je pomembna za transparentno in zakonito delovanje ŠOUP. Sebastjan Kokl ima očitno težave s soočenjem z realnostjo, saj v svojih izjavah enači svojo dnevno sobo s ŠOUP in še vedno ne dojame, da je bil razrešen s svoje funkcije in da je napočil čas, da pobere šila in kopita.

Civilna iniciativa izraža vso podporo izvoljenim študentskim predstavnikom, ki skušajo urediti kaotično stanje na ŠOUP in skušajo odstaviti Sebastjana Kokla, ki že dolga leta ne predstavlja interesov študentske populacije. Obenem upamo, da bodo novoizvoljeni funkcionarji ŠOUP prekinili s trenutno prakso delovanja ŠOUP, da bodo prioritetno skrbeli za interese študentske populacije in da bodo skupaj s študentskimi poslanci na ŠOUP vrnili besedilo Statuta ŠOUP nazaj v prvotno obliko.


Še enkrat javno pozivamo širšo civilno skupnost, Računsko sodišče RS, Davčni inšpektorat RS in koprske kriminaliste, da se končno lotijo dela in raziščejo sumljive posle, ki se dogajajo na ŠOUP že slabo desetletje.

Civilna iniciativa Alternativa Obstaja

Priloga :
http://alternativa-obstaja.blogspot.com/2010/04/akcija-koklijada.html
http://alternativa-obstaja.blogspot.com/2010/03/pismo-aleksandra-kabanice-o-soup.html
http://alternativa-obstaja.blogspot.com/2009/11/pismo-podpore-miletu-zukicu.html
http://alternativa-obstaja.blogspot.com/2009/11/pismo-podpore-studentom-univerze-na.html
http://alternativa-obstaja.blogspot.com/2009/11/cas-je-za-odstop-sd-jevega-kokla-in.html
http://alternativa-obstaja.blogspot.com/2009/10/na-angelin-mina-bulic-post-odgovarjam-s.html
http://alternativa-obstaja.blogspot.com/2009/10/zakaj-bo-petkova-studentska-volilna.html
http://alternativa-obstaja.blogspot.com/2009/06/sd-jeva-oljka-s-paraziti.html http://alternativa-obstaja.blogspot.com/2009/06/alternativa-obstaja-podpira-studentski.html
http://alternativa-obstaja.blogspot.com/2009/05/v-koprucapodistriakopar-se-je.htmlhttp://alternativa-obstaja.blogspot.com/2008/06/drubena-apatija.html

Ni komentarjev: