četrtek, 4. avgust 2011

Izjava podpore stavkajočim v Luki Koper - OSA Zasavje

Izražamo polno podporo vsem delavcem in delavkam, ki so se uspeli samoorganizirati in spontano upreti kapitalističnim interesom vodilnih v Luki Koper. Podpiramo stavkovne zahteve po večji varnosti, pravičnemu plačilu dela, enakimi delovnimi pogoji in ureditvi delovnih pogodb zaposlenih pri podizvajalcih.

Vaš boj je boj nas vseh, saj dajete svetel primer kako se upreti izkoriščevalskemu sistemu. Pravica, zakonodaja, kakor tudi ljudje po vsej državi smo na vaši strani in ostro obsojamo interese kapitala, ki delavce postavlja v nezavidljiv in novodobni suženjski položaj. Vaš boj je legitimen, saj se borite za osnovne delavske pravice, ki naj bi bile samoumevne v vsakem podjetju. Ob tem ostro obsojamo neodzivnost s strani nekaterih delavskih sindikatov, ki so ponovno dokazali, da jim je za pravice delavcev vseeno.

Kljub temu, da vam uprava grozi z odpuščanji ter nad vas pošilja stavkokaze nimate več kaj izgubiti, kvečjemu nasprotno. Vsaka njihova poteza je voda na vaš mlin in čeprav mainstream mediji lažno poročajo o dogajanju v Luki, obstaja že veliko načinov, ki ljudem predstavljajo resnico. Zaradi čedalje očitnejših povezav uprave in države v imenu dobička vas z dneva v dan podpira več ljudi. Zato ne obupajte dokler ne dosežete končne zmage!

Zahtevamo, da uprava Luke Koper v čim krajšem času izpolni vse stavkajoče zahteve in ovrže vse postopke za odpuščanje delavcev. Prav tako zahtevamo, da začne uprava Luke Koper delavce obravnavati kot ljudi in njihovo varnost in zdravje postavi na prvo mesto.

Delavske pravice in zahteve pred interese kapitala!



Organizirana skupnost anarhistov
V Zasavju, 4. avgusta 2011

Ni komentarjev: