torek, 4. oktober 2011

Krajša izjava za javnost ob povpraševanju medijev

Na vprašanja o dogajanju na Wall St. ne odgovarjamo, dobršna mera informacij je že dostopna preko spletnih strani za katere skrbijo aktivisti, ki so v tem trenutku tudi tam.

Če pa gremo k stvari in govorimo o tu in zdaj: nismo se MI odločili za organizacijo protestov ali demonstracij ali kakršnega koli masovnega dogodka. Tisti, ko so se odločili, so banke, korporacije, pa tudi formalna politika; to troje lahko imenujemo kapital. Njihova odločitev temelji na pohlepu, na dobičku, na izkoriščanju, na rušenju socialne države, na neenakosti, na nepravičnosti, na diskriminaciji, ker državljane ter ostale prebivalce, katerim državljanstvo ni dovoljeno, vztrajno peha na rob obupa, ogroža naš socialni obstoj, nas vsakodnevno omejuje, nam onemogoča varno delo, nekaterim pa celo onemogoča delo nasploh. Mi smo potisnjeni v kot, kjer nimamo na izbiro široke palete sredstev ukrepanja, kot jo je imela politična garnitura, ki se ji je zaupalo. Mi se nimamo kaj odločati, ker nam ostaja le eno. Vzeti, kar nam pripada, vzeti, kar nam je bilo ukradeno. Potrebno je stopiti na ulico in si reči, da je ta cesta naša, da je naš Parlament, saj Država smo Državljani.

Mi nismo tisti, ki mobiliziramo, ki organiziramo. Mi smo tiste in tisti, ki so nas aktivirale banke in finančne institucije s svojimi finančnimi malverzacijami, mobilizirale so nas kraje, odžiranje delovnih mest, medijska cenzura, omejevanje svobode govora in atentat na Kennedya, atentat na Krambergerja, nesposobni sindikati, množična korupcija in gospodarski kriminal. Mobilizirala nas je nesposobnost formalne politike v Sloveniji, mobiliziral nas je OECD z idiotskimi ekonomskimi nasveti, NATO s svojimi nepravičnimi posegi v suverena ozemlja, okupacije suverenih držav, ki jih je Republika Slovenija afirmirala s tem, ko se sodelovanju v njih ni uprla. Med drugim nas je mobiliziralo tudi to, da je naš političnih vrh bivšega predsednika ZDA Busha sprejel z vsemi častmi, ko pa bi ga vendar morali obsoditi za vse krivično, kar je storil.

Kar se tiče tega, kar prihaja, pa vas vabimo, da se priključite spontanemu globalnemu uporu tudi na spletu. Kje in kako pa terja od vas manjši vložek energije.

Ni komentarjev: