četrtek, 24. maj 2012

Za prihodnost UP FHŠ - izjava študentov FHŠ v zvezi z včerajšnjim sestankom z v.d. dekana dr. Gorazdom Drevenškom


Na današnjem srečanju, ki je bilo sklicano na pobudo študentov in na katerem smo študenti od v. d. dekana zahtevali pojasnila o aktualnem stanju na FHŠ, smo prišli do naslednjih zaključkov:
Gorazd Drevenšek je konkretno odgovoril na očitke in vprašanja, ki so bila v  preteklih dneh izrečena ali zapisana s strani formalnih predstavnikov študentskega sveta in ostalih. Pojasnil je, da proces zaključevanja študija ni v nobenem primeru moten, da se UP FHŠ zagotovo ne bo zaprla in da bo študijski program Filozofije ukinjen le v primeru, če število vpisanih v prihodnjih letih ne bo dosegalo minimuma določenega v razpisu prostih mest. Obenem je gospod Drevenšek povedal, da je kljub morebitni ukinitvi programa vseeno možno ohraniti trenutne zaposlene s pomočjo dela v okviru ostalih študijskih oddelkov. Prav tako ni v nobenem oziru moteno delo Senata fakultete in komisij kot tudi Univerza absolutno ne blokira dela strokovnih služb fakultete in referata.
Na srečanju je bilo jasno razvidno, da je večina študentov pripravljena konstruktivno sodelovati z novim vodstvom fakultete. Pri tem pa študentom zagotovo ni v pomoč študentski svet, temveč predstavlja kvečjemu oviro, saj njegov predsednik Seit Demiri ovira komunikacijo med v.d. dekanom in študenti, kajti njegovi nastopi so neargumentirani, nasilni in nespoštljivi, s tem pa uničuje kakršnokoli možnost, da bi prišlo do konstruktivnega reševanja fakultete pred potopom. Pri tem deluje samovoljno, saj pogosto nima podpore ostalih članov študentskega sveta UP FHŠ. Tako ravnanje predsednika študentskega sveta ostro obsojamo, saj žaljiva in nasilna komunikacija ne sodi v akademsko polje, prav tako ne pripomore k temu, da se stvari na fakulteti uredijo, kar je zagotovo glavni interes študentov.

Študenti in študentke UP FHŠ:
Blaž Čermelj (tudi član aktualnega Študentskega sveta)
Branko Žličar
Marko Galič
Maja Ćurčić
Jaša Hedžet
Kaja Omerbašić
Matjaž Karlovčec
Emsud Šabić
Žan Bezek
Erik Božič
Daniel Troha

3 komentarji:

Unknown pravi ...

Blaž Čermelj (tudi član aktualnega Študentskega sveta)
Branko Žličar
Marko Galič
Maja Ćurčić
Jaša Hedžet
Kaja Omerbašić
Matjaž Karlovčec
Emsud Šabić
Žan Bezek
Erik Božič
Daniel Troha


11? LOL :)

Dejte drugič pridet tako, da vas ne naroči Taja ali Braco Rotar :)

Alternativa obstaja pravi ...

Oh, saj res, za vse sta kriva Taja Kramberger in Braco Rotar. Smo že slišali, ja...

Vandrovec pravi ...

Ja, še Brecelj, Žižek pa Sokrat manjkajo, pa so vsi pogubni vplivi na naše mlade duše našteti.

:D