četrtek, 27. december 2012

Slavje ob končni privatizaciji Luke Koper

Danes 27.12. ob 15h je v Kopru pred vhodom v Luko Koper potekala slavnostna proslava ob prodaji Luke Koper.

C.I.G.L. -  Civilno iniciativno gibanje za lastninjenje (Luke Koper in ostalega javnega dobrega) je nagovorilo prebivalce in prebivalke Kopra ter prisotne medije ob slavnostnem dogodku, ki so ga ljudje skupaj s koprskimi tajkuni, veleposestniki, župani, velekapitalisti in ostalimi velelastniki, komaj čakali in sicer privatizacijo Luke Koper.



Prebivalcem in prebivalkam ter medijem so z veseljem sporočili, da bodo novi lastniki Luke Koper končno lahko neomejeno odpuščali delavke in delavce, jim dajali 60% nižjo plačo, brez regresa, majic, plačanega dopusta in božičnice. Prav tako podpirajo obljube novih lastnikov, da ne bodo niti centa vložili v lokalno skupnost, saj bodo ves dobiček odtočili v svoje ciprske banke in kajmanske otoke. Ob tem prazničnem času so ljudi dodatno razveselili z informacijo, da so za prodajo predvideni tudi Rižanski vodovod, Elektro Primorska, Komunala Koper in Splošna bolnišnica Izola.



Vse prisotne so pozvali, da skupaj z njimi enotno podprejo pravičen program univerzalnega ustanavljanja družb brez odgovornosti (D.B.O) po celi Sloveniji s katerim bodo privatizirali vrtce, osnovne in srednje šole, univerze ter v doglednem času še ceste, plinovode, hribe, jame, doline in vse vodne vire.
Nazadnje pa za razširitev programa predlagajo tudi privatizacijo svojih otrok, staršev, domačih živali in ostalih članov razširjene družine.


Slavnostni podpis pogodbe o privatizaciji med nemško-kitajsko-ruskim tajkunom in predsednikom Sindikata žerjavistov pomorskih dejavnosti.

Vabljeni so bili slavnostni govorci, ki pa se zaradi svojega prizadevanja za čimprejšnjo privatizacijo vsega javnega, na žalost niso mogli udeležiti :
Dr. Janez Janša
Dr. Janez Šušteršič
Dr. Kardinal Franc Rode
Dr. Bruno Korelič
Dr. Žiga Turk

Kljub vsemu so vzklikali gesla: "Živela Vlada in živeli privatizatorji, še na dolga leta in več privatizacij!"
Ostala gesla C.I.G.L. -a so bila :

Več kot nas bo, prej bo privatizirano!
Novoletna razprodaja, Luka Koper se prodaja!
 Naj preživijo le najbogatejši!
 CIGL je NAŠ
 Z nasmehom v krizo naprej
 Naj nas preživi kriza
 Po krizi kriza
 Od krize do krize do končne razprodaje
 Dobra Luka = privatna Luka

Ni komentarjev: