petek, 24. oktober 2008

Nato nas je prišel rešit še NATO


Ali so morda, sicer z zamudo, lahko pripomnimo, primorsko univerzo, ki bi bila v preteklih dneh skorajda prodana na javni dražbi, prišli reševat natovi marinci s tremi fregatami?
Včeraj, v četrtek 23.10., so se namreč sive »križarke« razbohotile v vrsto na potniškem pomolu v Kopru, ki v zadnjem času kar nekam pogosto gosti podobne natove pomorkse flote. Nekaj nesprijaznjenih neuboglivcev (tudi ena neubogljivka) jim je bilo danes prisiljeno izkazati (ne)dobrodošlico. Pa ne zato, ker so prišli nekaj dni prepozno, ampak zato, ker smo našo univerzo reševali kar sami (in jo bomo tudi v prihodnje, dokler ne bo dokončno rešena) in zato, ker v Sloveniji natovih pomorskih vojaških sil niti ne rabimo, niti nočemo.

Nič kaj prijaznima pripadnikoma natovih sil iz poljske, naš pozdravni transparent (na ograji na Belvederju) nikakor ni bil všeč! Kar po koprskem obzidju sta priplezala do nas in na vsak način hotela, najprej izvedeti zakaj ne maramo natovih ladij in vojakov, nato pa transparent tudi nasilno odstraniti. Nasilnejšemu marincu je kljub našim pozivom in posredovanju uspelo, z veliko mero srda in nasilja, raztrgati (in tako delno uničiti) del transparenta, na katerem je bila tudi poljska zastava (ena izmed vojaških fregat prihaja namreč ravno iz Poljske).
Kratka deskribcija pogovora med mlado neubogljivko in poljskim marincem:
Neubogljivka:
How can you explain than, why NATO bombarded Serbia 10 years ago?
Marinec:
It was not an attack. NATO bombarded just for peace!
Neubogljivka:
You just said, that NATO bombarded Belgrade for peace?
Marinec:
NATO makes only peace...
... in tako naprej (aforizmi alias Bombing for peace in podobni torej niso prav nič »iz trte izviti«)


Neubogljivci in nesprijaznjenci javno ponavljamo, kar smo neuspešno poskušali razložiti tudi poljskima marincema (popolnoma pa so naše argumente razumeli in pozdravili pripadniki španskih sil): Slovenija (Slovenke in Slovenci namreč) ne rabi NATA, niti njegovih ladij, niti vojakov. Zato NATO dobrodošel sploh NI!

Ni komentarjev: