ponedeljek, 13. oktober 2008

POPOLNA AVTONOMIJA UNIVERZE !

Civilna iniciativa Alternativa Obstaja podpira protest proti mačehovskemu odnosu države do Univerze na Primorskem, saj lahko izguba prostorov drastično oteži izvajanje izobraževalnega procesa na univerzi, kar lahko vpliva na študente univerze, zaposlene na univerzi in na sam lokalni prostor, v katerega se je univerza umestila, saj se je v nekaj letih delovanja univerze pokazalo, da ima le ta za razvoj lokalnega okolja izjemen pomen.

Pri tem se omejujemo do vseh zaposlenih na univerzi, tudi profesorjev in akademikov univerze, ki so svojo primarno funkcijo objektivnega znanstvenega raziskovalca zamenjali za politične funkcije takšnih ali drugačnih političnih barv in s tem posledično povzročili stanje v katerem se trenutno univerza nahaja.
Vedeti moramo, da gre pri vsej tej zgodbi okoli Univerze na Primorskem za politične igre določenih interesnih skupin, ki vladajo (so vladali) naši državi, saj se poslužujejo umazanih političnih prijemov proti posameznikom, interesnim skupinam, ki zasedajo vodilne položaje na univerzi, saj le ti niso pripadali "pravim" političnim barvam.

Pri vsej tej umazani (politični) igri "obarvanih" posameznikov, bodo največ izgubili nedolžni študenti, ki so se vpisali na univerzo z namenom pridobivanja znanja in "pravi" profesorji in akademiki, to so tisti, ki si resnično zaslužijo naziv doktorja znanosti, saj se omejujejo od umazanega političnega prostora leve in desne desnice.

Ker so nas, vladajoči v naši državi in naši politiki-akademiki odpeljali že tako daleč, da nam ogrožajo obstoj in delovanje institucije, ki presega vse te politične delitve, podpiramo protest proti dražbi stavb univerze Armerije in Foresterije.

Želimo si znanja in politično neobarvanih profesorjev in akademikov. AVTONOMIJA UNIVERZE NE POMENI SAMO NEVMEŠAVANJA VLADAJOČE OBLASTI V DELOVANJE UNIVERZE, TEMVEČ TUDI NEVMEŠAVANJE KAKRŠNEKOLI POLITIČNE OPCIJE V DELOVANJE UNIVERZE.

NA UNIVERZI NI MESTA ZA POLITIKO ! ZAHTEVAMO POPOLNO AVTONOMIJO UNIVERZE ! VSI PROFESORJI - POLITIKI MARŠ IZ UNIVERZE.

Mile ZukiĆ

Ni komentarjev: