ponedeljek, 19. oktober 2009

Solidarnostno srečanje in diskusija z Avtonomno Tribuno!

Komilitoni in komilitonke!

Vabljeni k izrazu podpore soborcem in soborkam iz Ljubljane!

Solidarnostno srečanje in diskusija:
Država proti avtonomno organiziranim študentom in študentkam
Kje: Infoshop, Metelkova
Kdaj: Četrtek, 22. oktober 2009 ob 19h
Kdo: nekdanji in bodoči samo-organizirani študentje in študentke in ostali aktivisti in aktivistke

Okrajno sodišče v Ljubljani je te dni enemu od udeležencev zasedanja Avtonomne tribune pred poslopjem Vlade, ki je bilo 24. maja 2007, naložilo plačilo kazni za “organiziranje in izpeljavo” nedovoljenega shoda v višini 233 evrov.

Kazen se nanaša na akcijo, v kateri smo kot avtonomno organizirani študentke in študenti sodelovali mnogi. Zato moramo tudi odgovornost zanjo prevzeti skupaj, ne glede na to, da smo jo takrat vsi razen enega odnesli brez kazni. Solidarnost mora praksa postati.

Vse, ki ste aktivno sodelovali pri tej akciji in pri ostalih akcijah Avtonomne tribune, vse, ki ste te akcije neposredno ali posredno podpirali in vse ostale, ki ste bili in ste še vedno mnenja, da je študij pravica in ne privilegij, vabimo, da se udeležite solidarnostnega srečanja in diskusije in tudi po svojih denarnih zmožnostih prispevate za plačilo sicer povsem neupravičene kazni.

Pridimo v Infoshop, predebatirajmo, kaj se je dogajalo pred dvema letoma, poglejmo kak filmček in fotografije iz tistih časov in skupaj razmislimo, kaj bomo danes storili, da bo študij in univerza v resnici imel kak smisel.

Nesmiselno se nam zdi plačevati kazni zgolj zaradi tega, ker v praksi uveljavljamo naše pravice. Žal druge opcije trenutno nimamo. Je pa država ponovno jasno pokazala, kako v resnici razume svobodo združevanja in javnega govora. Ne pustimo, da nas to utiša.

Opomnik na tiste čase:

zasedanje AT v avli Filozofske fakultete: http://avtonomnatribuna.blogspot.com/2007/05/fotografije-zasedbe-filofaksa-215007.html
AT na Ministrstvu za visoko šolstvo: http://avtonomnatribuna.blogspot.com/2007/05/avtonomna-tribuna-na-ministrstvu.html
AT zaseda pred Vlado, fotografije: http://avtonomnatribuna.blogspot.com/2007/05/fotografije-protesta-pred-vlado-2.html
AT zaseda pred Vlado, video: http://avtonomnatribuna.blogspot.com/2007/05/posnetek-protesta-pred-vlado.html

Vsi ostali materiali na: http://avtonomnatribuna.blogspot.com/

ŠTUDIJ JE PRAVICA!
O PRAVICAH SE NE POGAJAMO!
PRAVICE SO IZBORJENE, NE PODELJENE!

NAJ SOLIDARNOST PRAKSA POSTANE!

(Če želite prispevati kak dinarček za odplačilo kazni, ne morete pa se udeležiti diskusije, pišite na alternativa.obstaja(at)gmail.com)


Ni komentarjev:

Enourna blokada Luke Koper!!!