sreda, 26. marec 2014

Kaj storiti, ko se prah vstaj polega: expect resistance

Vabljeni na pogovor z kolektivom CrimethInc. Ex-Workers 3.4.2014 v Kulturnem domu Izola ob 18:00h. Tema pogovora bo Kaj storiti, ko se prah vstaj polega: Expect resistance.

Upori se vse od Brazilije pa do Ukrajine in Bosne širijo tako v navdušujoče kot zastrašujoče smeri. Katere so skupne značilnosti, ki povezujejo zasedene trge in goreče policijske avtomobile? Na to vprašanje bomo poskušali odgovoriti skupaj s potujočim agentom iz CrimethInc. Ex-Workers’ Collective, ki se vrača v Evropo z refleksijo anarhizma v dobi novih globalnih uporov.

Na diskusiji bomo raziskovali sodobne globalne vstaje v odnosu do policijskega nadzora, državljanstva in demokracije. Medtem ko ekonomska kriza prinaša vse hujšo represijo, se zastavlja vprašanje, kakšne bodo nove priložnosti za upor. Medtem ko se konflikti glede nacionalnosti in migracij zaostrujejo, se je potrebno vprašati, kakšne so naše alternative liberalnemu konceptu državljanstva. In medtem ko se zaupanje v vlade razkraja, je ključni izziv za anarhistke in anarhiste oblikovanje vizije onkraj reprezentativne demokracije. Naši boji morajo širiti ideje in taktike, ki izzivajo in rušijo legitimnost omenjenih sil, saj prihodnost svobode visi na nitki.


Ne zamudite večera provokacij, strasti in propagande s strani najbolj razvpitega severno-ameriškega anarhističnega kolektiva!

Na dogodkih bodo na voljo tudi publikacije, knjige in drugi materiali.

Spletna stran skupine:
http://www.crimethinc.com/Ni komentarjev:

Enourna blokada Luke Koper!!!